Ata Her Yerde Adalet Nerede?

Merhaba arkadaşlar; bugün de Ata Emre için Balıkesir Adliyesi’ndeydik. Haberi paylaştık tüm basından da takip etmişsinizdir. 5 dakika 20 saniye ayırıp avukatları ve Ata’nın acılı anne ve babasını dinleyin. Biz canlı dinledik. Mahkeme salonunda da dinledik. Onlar konuştukça biz ATA’nın meslektaşları, arkadaşları ve ailesi kahrolduk.

Empati yapmamak mümkün değildi. ATA’nın yerinde hepimiz olabilirdik, olabiliriz. Organize kötülük cezalandırılır diye küçük de olsa bir umudumuz daha doğrusu beklentimiz vardı ama maalesef karşılanmadı. Tıpkı Samet Özgül davasında olduğu gibi, tıpkı Tevfik Arayıcı ve diğer davalarda olduğu gibi.

11 tanık dinlenmesine ve neredeyse tüm Balıkesir “o sokakta bir şey olacağını” bilmesine ve tüm oklar Orhan Özdemir’i göstermesine rağmen azmettirme suçundan beraat kararı verildi!

Cani E.Ö hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet cezası da 18 yaşından küçük diye 24 yıla indirildi. Ve görünen o ki infaz sisteminden kaynaklı bu ceza çok daha aşağılara inecek!!!

Evet biz her yerde Ata için adalet istedik, tüm Türkiye tek yürek oldu. Herkes ATA’yı evladı gibi, kardeşi gibi gördü hissetti. Elimizde Ata’nın fotoğrafları ile Adliye bahçesini doldurduk. Zuhal Akman “Ata Her Yerde” dedi. Peki Adalet Nerede?