Sivil Toplumun Gücü: Türkiye’de #PaylaşmaGünü Kutlanacak

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Sivil Sesler Festivali’nde tanıştığımız Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV), #PaylaşmaGünü’nü tanıtmak için açılış buluşması düzenledi. #PaylaşmaGünü, 2012 yılında Amerika’da başlatılan ve tüm dünyada gönüllülük, bağışçılık ve dayanışmayı teşvik eden küresel bir hareket olan GivingTuesday’in Türkiye’deki yerel uygulaması olarak, bu yıl beşinci kez kutlanacak.

TÜSEV’in organize ettiği bu özel gün, sivil toplum kuruluşlarından özel sektör kuruluşlarına, kamu kurumlarından spor kulüplerine kadar birçok farklı paydaşı bir araya getiriyor. Amacını ise, bireyleri ve kurumları tüketim odaklı bir yaklaşım yerine, topluma geri vermeye, değer yaratmaya ve anlamlı bir değişimin parçası olmaya teşvik etmek olarak açıklıyor.

#PaylaşmaGünü 2024 Hazırlıkları Başladı

3 Aralık 2024 Salı günü gerçekleştirilecek olan #PaylaşmaGünü, Türkiye’de 100’den fazla ülke ile eş zamanlı olarak kutlanacak. TÜSEV yetkilileri, bu yıl da birçok paydaşın katılımını beklediklerini ve sivil toplumun gücünü bir kez daha göstereceklerine inandıklarını ifade etti. Etkinlik boyunca, bağışçılığın ve gönüllülüğün önemine vurgu yapılarak toplumsal farkındalığın artırılması hedefleniyor.

 

Açılış buluşmasında yapılan konuşmalarda, #PaylaşmaGünü’nün sadece nakdi bağışa değil, zaman, imkan ve beceri bağışına da odaklandığı, bu sayede toplumun her kesiminde daha güçlü bir dayanışma kültürünün oluşmasına katkı sunduğu vurgulandı. TÜSEV, bugüne kadar 200’den fazla kurumun destek verdiği #PaylaşmaGünü’nü daha geniş kitlelere yaymayı amaçlıyor.

#PaylaşmaGünü’nün kamu sektörü, özel sektör ve sivil toplumda geniş paydaş ağı oluşturmayı desteklemesi bekleniyor. Sivil toplum kuruluşlarının, kaynak yaratma ve yeni gönüllüler kazanma fırsatını elde etmesi, kamu kurumları ve yerel yönetimlerin ise, topluma katkı sağlama ve vatandaşlar arasında yardımlaşma duygusunu pekiştirme imkanı bulması bekleniyor. Özel sektör için ise bu gün, sosyal sorumluluk faaliyetlerini güçlendirmek ve kurumsal itibarı artırmak için önemli bir platform oluşturacak nitelikte.

Kurye Hakları Derneği de Etkinlikte Yerini Aldı

8 Ekim Salı günü düzenlenen çevrim içi açılış buluşmasına Kurye Hakları Derneği’nden bir temsilci de katıldı. Temsilci, etkinlik sırasında kuryelerin çalışma şartlarını iyileştirmeye yönelik projelerinden ve #PaylaşmaGünü kapsamında toplumsal dayanışmayı artırmak adına gerçekleştirebilecekleri iş birliklerinden bahsetti. Sivil toplumun bu alandaki gücünü ve kararlılığını ortaya koyarak, dayanışma kültürünün hayatımızdaki önemine dikkat çekti.~
~3 Aralık’ta hep birlikte dayanışma ve paylaşma kültürünü kutlayacağımız #PaylaşmaGünü, toplumun her kesiminden katılım bekliyor. Detaylı bilgiye [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.